Hoe maak ik mijn woning gasloos? Deel 2. Isoleren

18 juni 2018

Weet u eigenlijk wel of uw huis goed geïsoleerd is? Merkt u dat het ergens tocht in de woning of heeft u het idee dat u veel moet stoken? Wellicht is uw huis nog niet voorzien van goede isolatie, een gemiste kans want dit kan u veel geld besparen!

De eerste stap naar een gasloze woning is goede isolatie. Daarmee voorkomt u warmtelekken die zowel energie als geld kosten. Daarnaast is goede isolatie een belangrijke stap naar een duurzamer verwarmingssysteem. Weet u al of uw woning goed geïsoleerd is? Brabant Woont Slim kan zien waar uw woning eventueel warmte verliest met uitvoeren van een Thermische Scan. Aan de hand van deze scan zijn warmtelekken duidelijk zichtbaar en aan de hand van de resultaten krijgt u een advies op maat voor uw woning. Echter is dit alleen mogelijk wanneer het buiten kouder is dan 10 graden, omdat de scan een verschil tussen binnen- en buitentemperatuur vereist. Daarmee is de scan meestal pas in de winter uit te voeren. Echter zijn er nog meer mogelijkheden om de kwaliteit van uw isolatie te controleren, meer informatie kunt u eenvoudig aanvragen via Brabant Woont Slim!

De tweede stap is het bepalen welke isolatiemaatregelen u wilt gaan toepassen. Op Verbeter Uw Huis kunt u zien wat voor u het globale eerste advies is voor betere isolatie. Zo kan het advies zijn de gevel te isoleren, of juist het dak of de vloer. Wilt u alles in een keer laten isoleren, of doet u dit liever gefaseerd?

Mundel en David wisten ook niet goed waar ze moesten beginnen
Na persoonlijk advies van Brabant Woont Slim zijn zij begonnen met vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Dat zien zij al meteen terug in de energierekening, en met deze besparing sparen zij voor de volgende maatregelen. Hun verhaal leest u hier.

 

Sylvia heeft haar spouwmuur laten isoleren en is blij met het resultaat.
Bekijk haar succesverhaal in het filmpje!

De derde stap is het vinden van een goede partij. Wij helpen u daarbij en u hoeft zelf niet op zoek te gaan naar potentiële aanbieders. De markt van isolatieaanbieders is groot en er zit veel verschil tussen de verschillende bedrijven en hun aanbod. Er zijn verschillende isolatiemogelijkheden, met allen hun voordelen en nadelen. Wij kennen deze mogelijkheden en helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Wij hebben daarom een aantal aanbieders voor u op een rijtje gezet. Aarzel vooral niet contact op te nemen met Brabant Woont Slim als u vragen heeft over isolatiemogelijkheden!