Hoe maak ik mijn woning gasloos? Deel 10. Opbrengsten, wat levert het op?

02 mei 2019

Nu u inmiddels weet welke maatregelen u kunt nemen, hoe u dat kunt doen en met welke financiering of subsidies, komt de volgende vraag natuurlijk in u op: Wat leveren de maatregelen nu werkelijk op en wat ga ik besparen?

Laten we beginnen met de investering. Dit is per situatie en woning weer afhankelijk. Er wordt een hoop geschreven en gezegd over de kosten, maar wat voor de een zo is, hoeft voor u niet ook zo te zijn. Laat u dus adviseren door een professional over de kosten die voor uw situatie gelden. In het vorige artikel zijn we dieper in gegaan op subsidies en financieringen, en ook deze zijn weer geheel afhankelijk van uw verbouwplannen en situatie. Laat u ook goed informeren over eisen en regels van  de subsidies en financieringen om zo latere teleurstellingen te voorkomen!

Ook de besparingen zijn van te voren lastig in beeld te brengen en geheel afhankelijk van uw situatie. Hoeveel energie gebruikt u nu en in hoeverre kunnen de maatregelen tegemoet komen aan uw energiebehoefte? Uw keuze van maatregelen bepaalt in hoeverre u kunt besparen. Feit is dat goede isolatie en zonnepanelen het meeste rendement opleveren.

Hieronder ziet u in één oogopslag wat u gemiddeld kunt besparen met uw duurzame maatregelen, en wat de maatregelen kosten.