Tags:

Energie besparen in de zomer

21 juli 2017

Het is weer zomer in Nederland. Veel mensen denken bij de zomer meteen aan barbecueën, dagjes naar het strand en lekker buiten in de tuin of op het balkon zitten. Maar waar vaak niet aan gedacht wordt is dat er tijdens de zomer veel energie bespaard kan worden.

Zonne-energie
Je hoeft niet meteen zonnepanelen aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van de zon als energiebron. Een goede tip is om zonne-energie te gebruiken voor je tuinverlichting. Een andere manier om de zon te gebruiken is om je was buiten te drogen. Als de zon schijnt is de was lekker snel droog, en je hoeft de energieslurpende droger niet te gebruiken. Deze zou je in de zomer zelfs uit kunnen zetten!

Vakantie
Ga je deze zomer ook weer op vakantie? Dan is het belangrijk dat je tijdens je vakantie je huis zo energiezuinig mogelijk achterlaat. Er zijn namelijk een groot aantal apparaten die je tijdens je vakantie toch niet gebruikt en die daarom uit kunnen. Er zijn genoeg tips die je kunt gebruiken om je huis zo energiezuinig mogelijk achter te laten als je op vakantie gaat.

Airco
Als het warm is buiten ben je vaak geneigd om de airco de hele dag aan te hebben staan. Dit is niet altijd nodig. Je kunt de gevoelstemperatuur in huis ook een stuk lager maken zonder airco. Wanneer het dus lijkt alsof de airco het laatste redmiddel is, gebruik dan deze tips.

Wil je niet alleen in de zomer energie besparen en je huis energiezuiniger maken? Vraag dan een persoonlijk advies aan. Een onafhankelijke adviseur komt bij je langs om je huis te meten en je persoonlijke wensen te horen. Voor elk type huis en elke vraag is advies mogelijk.