Duurzame Huizen Route 2018

23 februari 2018

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door via de website bereikbaar voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van een contactformulier bij de woning. Bekijk de duurzame huizen bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk.

De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.

Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november 2018 krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om vragen te stellen.
LET OP: Niet alle huizen gaan open. Vanaf oktober 2018 worden de openingstijden weergegeven.

Benieuwd hoe Duurzame Huizen Route 2017 was? Bekijk hier de terugblik.

Naast de Nationale Duurzame Huizen Route in november worden er ook thematours georganiseerd. Een thematour is een verdiepende excursie waarbij een thema of bepaald type woning wordt uitgelicht. Samen met 10 andere personen bezoek je tijdens de tour 1 of meerdere woningen.

Ben jij benieuwd naar de voor- en nadelen van een warmtepomp? Of naar de werking van een balansventilatie met wtw? Of ga jij een huis bouwen en ben je benieuwd naar de bouw van een passiefhuis? Deze en meer thema’s kunnen aanbod komen tijdens een thematour. Voorjaar 2018 worden er in samenwerking met huiseigenaren weer thematours georganiseerd. Lees meer over de thematours >

Huis aanmelden
Vind je het leuk om anderen op weg te helpen bij het duurzamer maken van hun woning?
Meld je huis aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel jouw kennis en ervaringen. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++-glas, zonnepanelen of balansventilatie; alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol! Vanaf september kan je aangeven of je je huis wilt openstellen tijdens de Duurzame Huizen Route.

Vragen? Brabant Woont Slim helpt je graag op weg naar een duurzamere en comfortabelere woning. Neem contact met ons op!