Tags:

Brabants duurzaamste huis staat in Hank

05 november 2018

Na een spannende strijd is bekendgemaakt dat Chantal de Schepper en Danny Floren uit Hank met hun 125 jaar oude woonboerderij de publieksverkiezing ‘Duurzaamste huis van Noord-Brabant 2018’ hebben gewonnen. Zij gaan nu voor de landelijke titel.

Stem op de Brabantse prijswinnaar

De boerderij in Hank is in de race voor de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland 2018’. Stem op de Brabantse deelnemers! De winnaar wordt 23 november 2018 bekend gemaakt.

Winnaar publieksverkiezing

Maar liefst 15 Brabantse huiseigenaren deden afgelopen maand mee met de publieksverkiezing voor het duurzaamste huis van de provincie. De verkiezing is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizenroute, een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen. Na een spannende strijd koos het publiek Chantal de Schepper en Danny Floren als de gelukkige winnaars. Zij maakten hun vrijstaande historische woonboerderij toekomstbestendig en energieneutraal. Ze wonen, leven en werken daar onder één dak. Een bijzondere prestatie!

Toekomstbestendige woonboerderij

‘Where old meets new’, dat is het karakter van de woonboerderij van Chantal en Danny. Het huis is optimaal geïsoleerd met isovlas en bezit warmtepompen en zonnepanelen. Het is daardoor een volledig Nul-op-de-Meter woning. Benieuwd naar alle maatregelen die getroffen zijn? Lees het verhaal het verhaal van Chantal en Danny.

Felicitaties van gedeputeerde Anne-Marie Spierings

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings bracht op vrijdag 26 oktober een bezoek aan de winnaars. Zij prees de gedrevenheid en vindingrijkheid van de bewoners van het huis: ‘een ware inspiratiebron voor wie meer wil dan alleen duurzame techniek! Danny en Chantal hebben hun woning energieneutraal én circulair en biobased verbouwd.’