Tags:

5 redenen om je dak te isoleren

20 januari 2017

Brabant Woont Slim helpt je graag om duurzamer, comfortabeler en goedkoper te wonen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het isoleren van uw dak? Dakisolatie is een manier om daadwerkelijk duurzamer, comfortabeler en goedkoper te wonen. Wij geven u in dit artikel 5 redenen om uw dak te isoleren!

1. Wie zijn dak niet geïsoleerd heeft, verspilt een hoop energie. Warmte stijgt en wanneer uw dak niet goed geïsoleerd is, verliest u deze warmte via het dak van uw woning. Wie zijn dak niet van voldoende isolatie heeft voorzien, gebruikt de verwarming in de winter dubbel zoveel. Zonde van de energie dus!

2. De verspilling van energie brengt natuurlijk een verspilling van geld met zich mee. Door uw dak goed te isoleren, bespaart u gemiddeld 500 euro per jaar aan stookkosten. Van dit geld kunt u toch veel andere leuke dingen doen, denken wij.

3. Een geïsoleerd dak is beter voor het milieu. U wilt toch ook een goed milieu voor uw kinderen en kleinkinderen? Door dakisolatie hoeft u zoals eerder gezegd minder te stoken. Dit scheelt gas en CO2-uitstoot en u werkt zo dus mee aan een beter milieu.

4. Door uw dak te isoleren creëert u meer nuttige woonruimte. Een geïsoleerd dak met een zolder die verwarmd is zorgt voor minstens één extra kamer in uw woning. Een extra slaapkamer die het mogelijk maakt om uw gezin nog een beetje uit te breiden misschien?

5. Wie zijn dak isoleert, kan rekenen op een waardestijging van zijn huis. Energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie worden gezien als een woningverbetering. Wanneer u besluit uw huis te verkopen met dakisolatie, kan uw huis dus meer waard zijn dan voor deze maatregel.

Wie besluit zijn dak te isoleren, kan rekenen op een aantal mooie voordelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dak? Er zijn veel manieren om uw dak te isoleren. Brabant Woont Slim biedt u graag persoonlijk advies aan. Heeft u interesse in persoonlijk advies? Neem dan een kijkje op onze adviespagina!