Tags:

5 praktische tips voor energiebesparing

12 april 2017

Wij van Brabant Woont Slim denken dat energie besparen makkelijker is dan de meeste mensen verwachten. Met kleine ingrepen in uw huis, bespaart u namelijk al op uw energierekening! Eerder praatten we u al bij met een klein aantal praktische tips voor energiebesparing. Nu doen we dit nog een keer, met vijf nieuwe tips!

1. Besparen met uw droger
Het is lente! Profiteer van het zachte weer en droog uw was buiten. Zo kunt u de droger die ene keer uit laten en dat bespaart al behoorlijk wat energie. En wat is nou lekkerder dan échte frisse was die in de buitenlucht gedroogd is?!

2. Besparen met uw koelkast
Een koelkast hoeft niet kouder te staan dan 6 graden om uw eten en drinken voldoende koel te maken en te houden. Hoe kouder u de koelkast zet, hoe meer energie deze verbruikt. In de winter kunt u trouwens gebruik maken van de kou buiten. Zet gewoon wat flessen drinken in uw tuin. Dan hoeft de koelkast wat minder zijn best te doen.

3. Besparen met uw vriezer
In veel vriezers ontstaat er in de loop van de tijd een laagje ijs. Wanneer u dit opmerkt, ontdooit u dan zo snel mogelijk uw vriezer. Het laagje ijs zorgt er namelijk voor dat de vriezer flink meer energie verbruikt.

4. Besparen op verlichting
Het is natuurlijk logisch dat u het beste alle verlichting uit kunt doen als u een ruimte verlaat. Wist u dat er slimme systemen bestaan die zorgen dat het licht vanzelf uitgaat? Zo staat er nooit meer onnodig een lamp aan. U kunt trouwens ook kiezen voor LED verlichting. Deze geven tegenwoordig aangenaam licht in plaats van kil licht en ze verbruiken minder energie.

5. Besparen op water
Wanneer u korter doucht, verbruikt u automatisch minder water. Hierdoor bespaart u niet alleen op water, maar ook op energie. Er hoeft namelijk minder water verwarmd te worden. Ook kunt u kiezen voor een waterbesparende douchekop. Hier merkt u niks van tijdens het douchen maar het zorgt voor een aanzienlijke besparing op water!

Energie besparen is echt niet moeilijk! Er zijn een hoop kansen om makkelijk energie te besparen, pak ze! Wilt u een grotere besparing zien op uw energierekening? Met de quickscan van Brabant Woont Slim ontdekt u welke (grote) investering het beste bij u past!