Gemeente Boxtel ontvangt stimuleringssubsidie voor verduurzamen woningen!

10 januari 2020

De gemeente Boxtel heeft een flinke subsidie binnengehaald om huiseigenaren te stimuleren tot energiebesparende maatregelen in huis. Er is een bedrag toegekend van € 347.327,-.

Dit bedrag wordt komend jaar ingezet om huiseigenaren te stimuleren tot energiebesparende maatregelen. Dit kunnen zowel grote als kleine aanpassingen zijn in de woning. Gedurende 2020 worden verschillende acties opgezet uiteenlopend van informatiebijeenkomsten en energiebesparingsonderzoeken. Er wordt ook gedacht aan gezamenlijke inkoopacties. Hierbij worden de mogelijkheden tot het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen en  spouwmuurisolatie onderzocht.

Daarnaast wordt de regeling gebruikt om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie.

Het bedrag wat gemeente Boxtel ontvangt, is gebaseerd op het aantal koopwoningen binnen de gemeente en het verwachte aantal eigenaren wat men verwacht te bereiken. De gemeente wil zoveel mogelijk particuliere woningbezitters bereiken. Hiervoor gaat ze in zee met de organisaties Winst uit je Woning en Brabant Woont Slim.