Inloop-avond 7 oktober in De Rots; hoe verduurzaam ik mijn woning

02 oktober 2019

Op maandagavond 7 oktober 2019 vindt in gemeenschapshuis De Rots een inloop-avond plaats met als thema “Hoe verduurzaam ik mijn eigen woning?”. Het is een zeer actueel thema gezien de klimaatveranderingen, de stijgende energiekosten en de gaskraan die langzaam maar zeker dicht gaat. Dus velen staan voor de vraag “Hoe bereid ik mijn eigen woning daarop voor?” Tussen 18.00 en 21.30 uur kunt u met uw vragen binnenlopen. De toegang is vrij en men krijgt ook koffie/thee met wat lekkers aangeboden.

Informatiemarkt

Op de inloop-avond is er volop informatie over de vele vragen rond energie en wonen. Daarmee kunt u terecht bij diverse stands van organisaties en regionale bedrijven op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Ook enkele sprekers zullen de aanwezigen informeren over de ontwikkelingen in het energie- en klimaatbeleid en ze geven praktische informatie over de vele mogelijkheden die er zijn om de eigen woning te verduurzamen.

Vier sprekers

De inloop-avond in De Rots wordt gehouden in het kader van de Duurzame Week Boxtel, in samenwerking met de gemeente Boxtel. Gebleken is dat er vooral veel vragen leven over zonnepanalen, het isoleren van vloeren, muren en daken, zonneboilers en warmtepompen. Daar wil men met de inloop-avond de antwoorden en ook de concrete mogelijkheden voor bieden. Bovendien zal informatie gegeven worden over de leenmogelijkheden voor de investeringen, zoals de gemeentelijke duurzaamheidslening.

De inloop-avond begint om 18.00 uur met de informatiemarkt. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur zullen een viertal sprekers aan het woord komen. Daarna is de markt nog open tot 21.30 uur.