Van het gas af… Maar hoe?

12 april 2018

Vorige week kondigde Eric Wiebes aan dat de Groningse gaskraan binnen 12 jaar dicht gaat. In diezelfde week kwamen energiebedrijven, milieuorganisaties en de installatiebranche gezamenlijk naar buiten met het nieuws dat de CV-ketel gaat verdwijnen. Allemaal signalen dat onze energievoorziening aan het veranderen is…

Niks aan te doen? Toch wel! Steeds meer mensen isoleren hun huis of kiezen voor dubbel glas. Het aantal zonnepanelen op de Nederlandse daken verdubbelt al jaarlijks. Toch beseft niet iedereen dat er veel meer mogelijk is. Dankzij de juiste isolatie, slimme installaties en genoeg zonnepanelen kun je net zoveel energie op gaan wekken als dat je verbruikt. Dan staat je meter aan het einde van het jaar figuurlijk op nul, dat noemen we Nul op de Meter (NOM).

Met een Nul op de Meter woning ben je klaar voor een toekomst zonder gas, onafhankelijk van prijsstijgingen. Maar het is meer dan dat. Je woning krijgt de kwaliteit van een nieuwbouwwoning. Door goede isolatie is de temperatuur in huis het hele jaar door aangenaam. En dankzij het CO2 gestuurde ventilatiesysteem heb je altijd gezonde lucht in huis.

 

Reimarkt, de winkel voor duurzaam wonen, werkt aan Nul op de Meter pakketten op maat gemaakt voor jouw woning. Hierdoor weet je van tevoren wat het kost en wat er precies met je huis gaat gebeuren. Zo’n verbouwing hoeft geen gedoe te zijn en Reimarkt neemt veel werk uit handen.

Om uit te leggen welke stappen genomen kunnen worden om zonder gasaansluiting te wonen organiseert Reimarkt twee informatieavonden. Tessel van Reimarkt: “Op de bijeenkomst willen we niet alleen laten zien dat je van het gas af kan, maar ook wat het je nog meer kan opleveren. Je woning wordt comfortabel en onderhoudsarm, eigenlijk maak je van je bestaande woning een nieuwbouwwoning.”

De bijeenkomsten vinden plaats op 23 april bij Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1 in Rosmalen, en op 24 april in Wijkgebouw de Slinger, Jan Schöfferlaan 3, ‘s-Hertogenbosch.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.reimarkt-brabant.nl/infoavond-gasloos.