Wij zoeken een communicatie/marketing stagiair(e)!

Wie zijn wij?

De Nederlandse politiek heeft een doel vastgesteld: in 2030 stoten we in Nederland bijna de helft minder broeikasgassen uit dan we in 1990 deden. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Iedereen moet zijn steentje bijdragen. Woningeigenaren kunnen dit doen door hun woning te verduurzamen. Zo verbruiken zij minder energie waardoor ze minder uitstoten. Om woningeigenaren daarover te adviseren is Brabant Woont Slim opgericht. Brabant Woont Slim is het energieloket voor 15 gemeenten in Brabant. We geven onafhankelijk advies én informeren mensen over alle mogelijke manieren om energie te besparen in en rondom de woning.

Wat is de opdracht?

Om verduurzaming te stimuleren op landsniveau heeft de Nederlandse overheid de subsidieregeling RREW (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen) voor gemeenten bedacht. De RREW-regeling is bedoeld om huurders én huiseigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van waterbesparende douchekoppen, tochtstrippen of radiatorfolie. Gemeenten konden aanspraak maken op deze subsidie door een plan van aanpak in te dienen. Brabant Woont Slim heeft deze plannen voor de 15 aangesloten gemeenten bedacht.

Daarmee willen we drie doelen bereiken:

 1. Meer naamsbekendheid genereren voor het energieloket
 2. Huizenbezitters informeren
 3. Huizenbezitters activeren

Om deze doelen te halen zullen er in het kader van de RREW (online) evenementen georganiseerd worden en marketingcampagnes opgezet moeten worden waarvan:

 • huizenbezitters enthousiast raken
 • Huizenbezitters gemotiveerd raken om actie te ondernemen

Met het uiteindelijke ‘hogere’ doel om verduurzaming binnen gemeenten nog meer op de kaart te zetten en naar een hoger niveau te tillen.

Wij zoeken een communicatie/marketing stagiair(e) (wij gebruiken liever de term junior professional) om ons te helpen in het opzetten van zowel een on- en offline marketing campagne, het ontwerpen van grafische middelen, het coördineren van online eventdagen, het schrijven van communicatie-uitingen én die het leuk vindt om ambassadeur te zijn voor het duurzaam wonen. We zijn een klein bedrijf dus je hebt de mogelijkheid om echt een onderscheidende factor te zijn. Bij ons heb je de kans om eigen projecten op te zetten die bij jou kwaliteiten passen.

Jij bent:

 • Enthousiast over het organiseren van evenementen
 • Een topper in omgang met programma’s zoals Photoshop of InDesign.
 • Een creatieve duizendpoot
 • Goed met plannen
 • Geïnteresseerd in duurzaamheid
 • Beschikbaar vanaf Januari/februari/maart

Solliciteren?

Zoek jij een stage en ben jij de junior professional die wij zoeken? Solliciteer door te bellen naar: 085 0410410 of stuur een mail met jouw cv.

 

Mail Brabant Woont Slim