Definitief energielabel

Wat is het definitieve energielabel van mijn woning?

Elk huis heeft in 2015 en voorlopig energielabel van het Rijk gekregen. Dit label gaat van G tot A en is gebaseerd op bouwjaar, woningtype en oppervlakte. Daarbij is geen rekening gehouden met woningverbeteringen na de bouw zoals bijvoorbeeld het na-isoleren van de woning, zonnepanelen en dubbel glas. Dit voorlopige energielabel klopt dus vaak niet met de realiteit en wellicht is je woning beter dan het voorlopige energielabel suggereert.

Wanneer heb ik een definitief energielabel nodig?

Je huis verkopen of verhuren? Dan ben je verplicht om het voorlopig energielabel om te zetten naar een definitief label.

Wil je een definitief energielabel aanvragen? Met behulp van het stappenplan heb je binnen no-time een nieuw, zuiniger energielabel. Dat is niet alleen handig om te weten, maar het kan ook helpen als je de woning wilt verkopen. Woningen met een goed energielabel verkopen vaak sneller en leveren meer op! Vraag dus vandaag nog een officieel energielabel op met behulp van het stappenplan!

Mocht je toch nog vragen hebben over het aanvragen van een definitief energielabel, dan staan wij graag voor je klaar. De helpdesk van Brabant Woont Slim is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur op het telefoonnummer 085-0410070. Of mail naar [email protected]

Stappenplan definitief energielabel

Met deze stappen heb je zo jouw definitieve energielabel!

Download het stappenplan

Wat is mijn huidige energielabel?

In 2015 heeft elk huis heeft een voorlopig energielabel gekregen. Het voorlopige label is gebaseerd op onder meer bouwjaar. Je kunt eenvoudig controleren wat het huidige energielabel is. Als er al een definitief label is afgegeven, dan staat ook de geldigheidsduur vermeld.

Huidig energielabel