Energielabel

Het energielabel helpt je om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het laat je zien hoe zuinig je huis is, en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Als je je huis gaat verkopen of (opnieuw) verhuren moet je een geldig geregistreerd energielabel hebben. Heb je dat niet, dan riskeer je een boete, vanaf 1 januari 2021.

Voor het energielabel neem je een gecertificeerd energieprestatie-adviseur in de hand. Uitvoerder van Brabant Woont Slim, Groene Groei, heeft deze gecertificeerde adviseurs in dienst. Je betaalt op deze pagina direct waardoor jouw woning zo snel mogelijk voorzien kan worden van een energielabel. De prijzen die gevraagd worden voor het energielabel zijn in de onderstaande tabel terug te vinden maar zie je ook in het formulier terug.

Hoe werkt het?

  • Je vult het formulier in en betaalt direct.
  • De aanvraag wordt via Groene Groei doorgezet naar de adviseur die de woning opname gaat doen.
  • Binnen enkele dagen neemt de adviseur contact op om een afspraak te maken.
  • De adviseur neemt jouw woning ter plaatse op. Voor deze woningopname dien je zelf aanwezig te zijn. Zorg ook dat je zoveel mogelijk informatie van de woning beschikbaar hebt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bouwtekeningen en/of documentatie/facturen van zonnepanelen.
  • Van Groene Groei ontvang je het energielabel-rapport. De adviseur heeft het label geregistreerd in een centrale database.

Let op: Als gevolg van grote drukte is er een doorlooptijd van 5 weken vanaf het moment van aanvraag tot oplevering van het label. Vraag hem dus tijdig aan!

Wat kost het?

Hieronder in de tabel zie je welke prijzen gehanteerd worden. Dit is ook meteen het bedrag wat je betaalt.

Definitief energielabel woning  
woonoppervlakte  < 100m² €349,00
woonoppervlakte  100- 150m² €395,00
woonoppervlakte  151- 200m² €425,00
woonoppervlakte  201- 250m² €499,00
woonoppervlakte meer dan 250m² Prijs op aanvraag

Een energielabel is in basis 10 jaar geldig.

Mocht je nog vragen hebben over het aanvragen van een energielabel, dan staan wij graag voor je klaar. De helpdesk van Brabant Woont Slim is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur op het telefoonnummer 085-0410070. Of mail naar [email protected]

Voorbeeldrapport energielabel

Dit voorbeeld geeft een indicatie van het energielabel- rapport. Zo weet je precies wat jij kan verwachten.

Klik hier