Energielabel

Energielabel nodig? Hier vind je alles wat je moet weten!

Het energielabel helpt je om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het laat je zien hoe zuinig je huis is, en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Als je je huis gaat verkopen of (opnieuw) verhuren moet je een geldig geregistreerd energielabel hebben. Heb je dat niet, dan riskeer je een boete, vanaf 1 januari 2021. Voor het energielabel neem je een gecertificeerd energieprestatie-adviseur in de hand.

Dat proces gaat als volgt:

  1. Zoek een energieprestatie- adviseur en vraag een of meerdere offerte(s) aan.
  2. Bevestig de offerte en maak een afspraak met jouw energieadviseur.
  3. De energieadviseur neemt de woning ter plaatse op. Voor deze woningopname moet je aanwezig zijn. Zorg daarnaast dat je zoveel mogelijk informatie van de woning beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen,  documentatie en facturen van verbetermaatregelen.
  4. De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvang je het afschrift van het energielabel.

Let op: Door drukte kan de aanvraag langer duren. Vraag daarom jouw energielabel op tijd aan. Maak hiervoor een afspraak met een energieadviseur.

Waar energielabel aanvragen?

Brabant Woont Slim biedt zelf geen energielabels aan. Wij verwijzen je daarom graag naar andere lokale partijen:

Toch liever een andere partij? Een overzicht van alle partijen die energielabels leveren is hier te vinden.

Heb jij nog vragen?

Nog vragen over het aanvragen van een definitief energielabel? Dan staan wij graag voor je klaar. De helpdesk van Brabant Woont Slim is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur op het telefoonnummer 085-0410070. Of mail naar [email protected]

Contact

Voorbeeldrapport definitief energielabel

Dit voorbeeld geeft een indicatie van het definitief energielabel- rapport. Zo weet je precies wat jij kan verwachten.

Klik hier